Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821  gefyres green1  sxedia logo1a  facebook Instagram logo 2016

Με λαμπρότητα γιόρτασαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 τα Αρσάκεια Δημοτικά Ψυχικού την επέτειο τής εθνικής μας παλιγγενεσίας, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η Υποδιευθύντρια τού  Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Π. Χαλκιοπούλου.

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης επίσης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Αιγαίο, τής Λευτεριάς μας θάλασσα… ».

H γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία των μαθητών  τού B΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού και με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού.

Με κεντρικό ήρωα τον Λευτέρη, ένα μικρό ναυτόπουλο από την Ύδρα, που λαχταράει να δει την πατρίδα του ελεύθερη, οι προσκεκλημένοι ταξίδεψαν μαζί με τους αγωνιστές τού ’21, τη Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους και τον Κανάρη, στα νησιά τού Αιγαίου, που ένα ένα έμπαιναν στον Αγώνα και ελευθερώνονταν, τις Σπέτσες, την Ύδρα, τη Μύκονος, τη Χίος και τα Ψαρά.
Οι μικροί μαθητές έδωσαν σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα ότι η ιστορία μας είναι οι ρίζες μας, η κληρονομιά μας, που παραδίδεται με ευλάβεια από γενιά σε γενιά, και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, όταν αναφώνησαν «Και τα παιδιά τής Ελλάδας έχουν ψυχή και γίνονται ήρωες, όταν χρειαστεί…  Και τώρα και πάντοτε… »

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης, η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά, εκπρόσωποι τής Βουλής των Ελλήνων, Συντονιστές τής Φ.Ε., η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Ε. Μανιάτη και οι γονείς των μαθητών τού Σχολείου..

Τη γενική επιμέλεια τής εορταστικής εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Έ. Σταυροπούλου.
Τη θεατρική παράσταση επιμελήθηκαν οι Υποδιευθύντριες κ. Π. Χαλκιοπούλου και Αικ. Χανιώτη.
Τη χορωδία διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ε. Βοτανοπούλου και τους χορούς δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Β. Ανδρακάκου και Χ. Αυλίχου.
Τη διδασκαλία των κειμένων και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η θεατρολόγος κ. Α. Κοντού.
Την ευθύνη για την ηλεκτρονική επεξεργασία και προβολή των εικόνων είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Α. Στέφου.
Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Α.Στρατούδης.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30