Εκτύπωση
Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης χάρηκαν με τους δασκάλους και τους γονείς τους τη γιορτή τής αποφοίτησής τους από το Β΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού.
Δυνατά συναισθήματα γέμισαν με συγκίνηση και νοσταλγία τα μάτια τους, καθώς άκουγαν τη Διευθύντρια τού Σχολείου και τις δασκάλες τους να τους λένε:

"Ο κόσμος σας… ο κόσμος μας… ο σχολικός κόσμος. Γέμισε στιγμές πρωτόγνωρες, μοναδικές, μαγικές. Διασταυρώθηκαν οι δικές σας με τις δικές μας. Τις ζήσαμε όλοι μαζί! Σήμερα θα ταξιδέψουμε… Θα πετάξουμε… Θα ανεβούμε ψηλά… θα γυρίσουμε πίσω… και θα μιλήσουμε για στιγμές, που αξίζουν να μένουν ζωντανές.
Οι στιγμές, οι αναμνήσεις εξάλλου δε χάνονται… Αλλάζουμε διαδρομές, αποχαιρετούμε ανθρώπους, γνωρίζουμε νέους και συνεχίζουμε το ταξίδι μας
Εμείς, οι δάσκαλοί σας, θα είμαστε πάντα εκεί, λίγο πιο πίσω, να σας βλέπουμε… να σας καμαρώνουμε να πετάτε με τα δικά σας φτερά!"

Βασιλική Ροδοπούλου, Διευθύντρια

"Καθώς διαβάζω ένα βιβλίο που, πραγματικά, με συνεπαίρνει, βλέπω μπροστά μου τα μάτια σου να με κοιτούν με νόημα και σε ταυτίζω με τις λέξεις που βγάζουν ουσία σημαντική και συγκινούν. Εύχομαι να αξιοποιείς την επιμονή, την αυτοσυγκέντρωση, την ευαισθησία, τη διαίσθηση, για να κάνεις πράγματα που αγαπάς. Σε έναν κόσμο που μιλάει πολύ εσύ να ξεδιπλώνεις τις δυνάμεις της σιωπής. Να μιλάς με τα έργα σου, καθώς θα ξέρεις ότι κανείς δεν είναι πιο θαρραλέος από αυτόν που μιλάει με το θάρρος των πεποιθήσεών του και κανείς δεν είναι πιο μεγαλόψυχος από αυτόν ο οποίος αφιερώνεται να αναλύει τα συναισθήματα ενός παιδιού που, μες στο σκοτάδι, περιμένει τη μητέρα του να το καληνυχτίσει με ένα φιλί..."
Έλσα Κατσούλη, Υποδιευθύντρια-Δασκάλα Στ΄1 τάξης

"Καλοκαίρι έχει η καρδιά μας σήμερα, που καλωσορίζουμε τη νέα σελίδα στη ζωή σας. Αποτελούμε το ‘’εμείς’’ σε αυτή την τόσο δυνατή και τόσο προσωπική αντωνυμία. Εμείς λοιπόν, μαζί ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διαδρομή μας αυτόν τον χρόνο. Ανοίξαμε τα καινούργια βιβλία, ανακαλύψαμε τις νέες γνώσεις και συμπληρώσαμε τις παλιές, που με επιμέλεια κι αγάπη είχαν οικοδομηθεί. Υφάναμε γερή τη συνέχεια. Το ‘’εμείς’’ έγινε ο καθημερινός μας κώδικας επικοινωνίας, για να μοιραστούν σκέψεις, να υπάρξουν κατανοήσεις, να γίνουν συμφιλιώσεις. ‘’Εσείς’’ τώρα θα προχωρήσετε σε καινούργιες διαδρομές, σε καινούργια, όμορφα ταξίδια εξερευνητικά, θα βρείτε νέες κορυφές να κατακτήσετε και τη σημαία του Αρσακείου, να ξέρετε, πάντα θα τη στήνετε! Καλοκαίρι να έχει πάντα η καρδιά σας!"
Ζωή Θεοχάρη, Στ΄2 τάξης

Σενάριο: Έλσα Κατσούλη, Υποδιευθύντρια, δασκάλα Στ΄1 - Ζωή Θεοχάρη, δασκάλα Στ΄2
Σκηνοθεσία: Μόνικα Κολοκοτρώνη, θεατρολόγος
Επιμέλεια μουσικοκινητικής έκφρασης: Γεωργία Τσιάκου και Μαρατίνα Αθανασίου, καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής
Διδασκαλία - Διεύθυνση χορωδίας: Ευγενία Βοτανοπούλου, καθηγήτρια Μουσικής
Σκηνικά: Μυρτώ Ψυχάκη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών
Προβολή εικόνων: Δήμητρα Ανδριοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής
Οργάνωση – συντονισμός: Βασιλική Ροδοπούλου, Διευθύντρια