Εκτύπωση
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βραβεύτηκαν οι καλύτερες ταινίες τού Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιδί & Κινηματογράφος» με τίτλο: "Από το χαρτί… στην οθόνη".
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη τού Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (EΜΣΤ), τού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ), τής Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών και τού Εκδοτικού Οίκου "Μέλισσα".
Oι μαθητές τής Δ΄1 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρευρέθησαν στην εκδήλωση, μετά από τιμητική πρόσκληση των Εκδόσεων "Μέλισσα", και διακρίθηκαν για την ταινία μικρού μήκους, που δημιούργησαν, με τίτλο: "Η Σάρλοτ στο ΜΕΤ".
Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον πολυβραβευμένο συγγραφέα τού βιβλίου "Σάρλοτ η μικρή σκηνοθέτις" Φρανκ Βίβα.
Η ταινία δημιουργήθηκε από τους μαθητές με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Πόλυς Ανδριανοπούλου και σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής κ. Μυρτώ Ψυχάκη και την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ανδριοπούλου.
Mε αφορμή την ηρωίδα τού βιβλίου τού Φρανκ Βίβα, η οποία λατρεύει τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο, οι μαθητές δημιούργησαν φιλοσκόπια (flipbooks) και παρακολούθησαν ταινίες τής διάσημης σκηνοθέτιδας Lotte Reiniger.
Οι κομψές μαύρες φιγούρες της τούς θύμισαν μελανόμορφα αγγεία από το μάθημα τής Ιστορίας και επέλεξαν για τη δημιουργία τής ταινίας τους ένα από αυτά που απεικονίζει έναν αργαλειό.
Αποφάσισαν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν και τα αγαπημένα χρώματα τής ηρωίδας: το άσπρο, το μαύρο και το κόκκινο.
Η δημιουργική διαδικασία είχε  μόλις αρχίσει…