Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μια σχολική ημέρα αλλιώτικη, γιορτινή, ξεχωριστά ευχάριστη ήταν η Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, που έφερε ακόμα πιο κοντά τους μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού με τους γονείς και τους δασκάλους τους, σαν μια παρέα. Τα παιδιά γύρισαν τον χρόνο πίσω, παρακολούθησαν την ιστορία των Αρσακείων Σχολείων, παρουσιάσαν τις δραστηριότητές τους σχετικά με την επέτειο των 180 χρόνων λειτουργία της Φ.Ε., αλλά και αυτές που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια τής εφετινής σχολικής χρονιάς.
Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τους γονείς τους στους αγαπημένους τους χώρους: τη Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Αρχείο, τον ιερό ναό τής Αγίας Αναστασίας, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και να χαρούν μαζί τους διάφορα ομαδικά παιχνίδια.
Με ευχέρεια οι μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων έδειξαν, με καταπληκτική επιτυχία, ποικιλία πειραμάτων στον θαυμάσια διαμορφωμένο χώρο των εργαστηρίων Φυσικής, την έκθεση ιστορικών πειραματικών συσκευών και βιβλίων.
Τελικά, τα φωτεινά χαμόγελα ενθουσιασμού και ικανοποίησης όλων επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα τής πρωτοβουλίας να είναι "Το Σχολείο Ανοιχτό"... Μαθητές, δάσκαλοι, γονείς σε μια μέρα γιορτής!