Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ολοκληρώνοντας το πολιτιστικό διαθεματικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Γεωμετρία στη ζωή μας», οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού το παρουσίασαν στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στο Θέατρο των Σχολείων.
Η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αικατερίνη Κούλη απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές από τη βιωματική και διερευνητική μάθηση που προσφέρουν τέτοιου είδους προγράμματα.
Ακολούθησε εισήγηση από τις δασκάλες των τμημάτων κ. Ειρήνη Ζέρβα, Αλίνα Κοκκολάτου και Νίκη Καμπίτσα με τίτλο «Στόχοι τού προγράμματος και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο τής υλοποίησής του». Η εισήγηση συνοδευόταν από προβολή οπτικού υλικού και στιγμιότυπων από όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός τού σχολικού χώρου.
Το δεύτερο μέρος τής εκδήλωσης περιελάμβανε παρουσίαση θεατρικής παράστασης με τίτλο «Ταξίδι στον κόσμο τής Γεωμετρίας», σε σενάριο των κ. Ειρ. Ζέρβα, Α. Κοκκολάτου και Ν. Καμπίτσα, που παρουσίασαν οι μαθητές και των τριών τμημάτων με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Θεατρικής Αγωγής κ. Δέσποινας Τσελίκα. Τα μουσικοκινητικά δρώμενα δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μαρατίνα Αθανασίου, τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Μυρτώ Ψυχάκη και τα τραγούδια που πλαισίωναν την εκδήλωση δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγενία Βοτανοπούλου. Ξεχώρισε το «Shapes’ song», το αγγλικό τραγούδι που έγραψαν ειδικά για το πρόγραμμα οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαρίζα Μπουρδάκου, Μαριλένα Γρηγοράκη, Μιμή Δημητροπούλου και Ζωή Μηλιοπούλου.
Στο κεντρικό χολ τού Σχολείου παρουσιάστηκαν σε έκθεση ομαδικά και ατομικά εικαστικά έργα που οι μαθητές φιλοτέχνησαν, μαζί με τις δασκάλες τους στο πλαίσιο τού προγράμματος, στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, στα Αγγλικά.