Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας με την ελληνική μυθολογία».
Αφορμή ήταν το διαθεματικό πρόγραμμα το οποίο εκπονούν την εφετινή σχολική χρονιά με θέμα «Στα ίχνη τού Οδυσσέα». Στόχοι τού προγράμματος ήταν να συζητήσουν τα παιδιά για τη μυθολογία και την απεικόνισή της στην τέχνη, σε ζωγραφικούς πίνακες, σε αγγεία, σε μαρμάρινες παραστάσεις, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά.
Στον φιλόξενο χώρο τού Μουσείου τα παιδιά, παρατηρώντας σκηνές τής ελληνικής μυθολογίας, συζήτησαν για τους συμβολισμούς των μύθων και τη διαχρονική τους αξία. Ακολούθησε δραματοποίηση των μύθων από τους μαθητές, με την καθοδήγηση των ειδικών. Στη συνέχεια, με αφορμή ζωγραφικά έργα της Σ. Καλογεροπούλου, οι μαθητές, χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα, όπως ζωγραφική και κατασκευές, δημιούργησαν δικούς τους μύθους τους οποίους και αφηγήθηκαν.