Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στις 23 Μαρτίου 2015, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μεταναστευτικά πουλιά που οργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Στόχος τού προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τα είδη των μεταναστευτικών πουλιών, το ταξίδι που κάνουν από την Ευρώπη προς την Αφρική και το αντίστροφο, τις συνήθειές τους, την προετοιμασία τους για το ταξίδι, τις απειλές που συναντούν κατά τη διάρκειά του και να αναγνωρίζουν τις χώρες που επισκέπτονται στον παγκόσμιο χάρτη.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες μεταναστευτικών πουλιών (τσαλαπετεινός, τρυγόνι, χελιδόνι) και έπαιξαν ποικίλα παιχνίδια, κινητικά και μίμησης, για να δείξουν πώς τα πουλιά πετούν, πώς τρώνε, πώς γίνονται σμήνος, πώς ταξιδεύουν, πώς ξαναβρίσκουν τις φωλιές τους και ποιες δυσκολίες συναντούν στο ταξίδι τους. Στο τέλος δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές με τίτλο «Η γη από ψηλά», με σκοπό να αποτυπώσουν τι βλέπουν τα πουλιά κατά τη διάρκεια τού ταξιδιού τους. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση τού παραμυθιού «Θα πάω να ζήσω αλλού!» τού Β. Χατζηρβασάνη, εκδόσεις Ορνιθολογική Εταιρεία.
Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή βιωματική δράση.