Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τον ζωγράφο κ. Στεφάνου, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο πλαίσιο τού πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος που εκπονούν με θέμα «Γνωριμία με τον γαλλικό πολιτισμό μέσα από τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους».
Με την καθοδήγηση τού κ. Στεφάνου τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματική δράση στο καλλιτεχνικό εργαστήρι τού Σχολείου. Παρατήρησαν μια σύνθεση με φρούτα, την οποία προσπάθησαν να αποδώσουν με την τεχνική τού ιμπρεσιονισμού, αποτυπώνοντας πάντα την εντύπωση, ζωγραφίζοντας με φαρδιές βιαστικές πινελιές, βάζοντας όμως και τη δική τους προσωπική καλλιτεχνική έκφραση. Όταν ολοκλήρωσαν τις δημιουργίες τους, αισθάνθηκαν πραγματικά τη χαρά και την ικανοποίηση που νιώθει ένας ζωγράφος μέσα από τη μοναδικότητα τού έργου του.
Με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό εικαστικό εργαστήρι συνειδητοποίησαν ότι η τέχνη είναι μια δυνατότητα, μια κρυφή γλώσσα επικοινωνίας, ένας τρόπος σύνδεσης φαντασίας και πραγματικότητας, που μας προκαλεί να σκεφτούμε με διαφορετικούς τρόπους, απελευθερώνει το συναίσθημα, ενεργοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί το πνεύμα.