Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο πάρκο ''Α. Τρίτσης'',  από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με θέμα «Τα πουλιά στην πόλη», στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού διαθεματικού προγράμματος ''Οι φτερωτοί μας φίλοι''.
Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία τού πάρκου στο οποίο σήμερα επιβιώνει μια μεγάλη ποικιλία φυτών από την οθωνική περίοδο, όταν η βασίλισσα Αμαλία είχε μετατρέψει την περιοχή σε ένα πρότυπο Κέντρο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, και αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον τής Αθήνας.
Στη συνέχεια, οι υπεύθυνες τής Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας οδήγησαν τους μαθητές σε μια περιήγηση σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, ώστε να έρθουν σε επαφή με τη ζωή στα διάφορα οικοσυστήματα, τις καλλιεργημένες εκτάσεις με μουριές, φιστικιές, αμπέλια, ελαιόδεντρα, καλλωπιστικά φυτά, τους υγρότοπους, τις τεχνητές λίμνες, όπου φιλοξενούνται πλήθος από υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, και τους επτά λόφους με τη δασώδη φύση, όπου διάφορα είδη πουλιών ξεχειμωνιάζουν ή σταθμεύουν κατά τη μετανάστευσή τους. Τα παιδιά χάρηκαν την ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη μέρα, έμαθαν να ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους με στόχο την απόκτηση προσωπικών εμπειριών και εφοδιάστηκαν με ενημερωτικό υλικό για τα πουλιά που ζουν κοντά μας.