Εκτύπωση
Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Ακρόπολης, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Τα γλυπτά τού Παρθενώνα».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην επίστεψη τού κτηρίου, την Αίθουσα τού Παρθενώνα, υπό την καθοδήγηση τής αρχαιολόγου κ. Καϊμάρα.
Μπαίνοντας στην αίθουσα οι μαθητές παρατήρησαν την αρχιτεκτονική της και εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι ακολουθεί τις αναλογίες και τον προσανατολισμό τού ίδιου τού ναού, αποκλίνοντας από τον προσανατολισμό τού υπόλοιπου κτηρίου. Στη συνέχεια, η κ. Καϊμάρα ζήτησε να διακρίνουν τα πρωτότυπα γλυπτά τού Παρθενώνα από τα αντίγραφα και συζήτησε με τους μαθητές για την προέλευση των θεμάτων των δύο αετωμάτων, των μετοπών και τής ζωφόρου. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετείχαν και σε μια βιωματική δραστηριότητα ανασύνθεσης τής δυτικής ζωφόρου, όπου έπρεπε πρώτα να παρατηρήσουν προσεκτικά τα γλυπτά που απεικονίζονταν στη ζωφόρο και στη συνέχεια να βάλουν στη σωστή σειρά τα ειδικά κατασκευασμένα εκμαγεία, ώστε να αντιστοιχούν στη σειρά των αναπαραστάσεων.
Τέλος, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους καθώς και τη φαντασία τους, συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήριο κατασκευής χειροτεχνίας με θέμα τα γλυπτά τού Παρθενώνα.
Η επίσκεψη στο Μουσείο τής Ακροπόλεως αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, αφού ήρθαν σε επαφή με τα ιστορικά τεκμήρια τού τόπου, συμπλήρωσαν, μέσω τής βιωματικής επαφής με τα εκθέματα, τις ιστορικές τους γνώσεις, συνεργάστηκαν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες και εκφράστηκαν δημιουργικά.