Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου), την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον κ. Παναγιώτη Μακροστάμμο, γενικό γραμματέα τού Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο οποίος συνοδευόταν από την κ. Πηνελόπη Τοΐλου, ειδική παιδαγωγό.
Με ιδιαίτερα εύληπτο και παραστατικό τρόπο ο κ. Μακροστάμμος εξήγησε στα παιδιά πώς πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντι σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και πώς μπορούν να τους βοηθούν στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Επισήμανε ότι οι τυφλοί είναι άνθρωποι συνηθισμένοι, σαν όλους τους άλλους, διαβάζουν, ασχολούνται με πράγματα που τους ευχαριστούν, χαίρονται τη ζωή, σπουδάζουν και μάλιστα πολλοί από αυτούς γίνονται λαμπροί επιστήμονες. Η διαφορετικότητα είναι αυτή που πολλές φορές τους οπλίζει με ισχυρή θέληση και τους κάνει πιο δυνατούς απέναντι στις δυσκολίες τής ζωής.
Αυτή η ημέρα ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, καθώς τα πιαιδιά πήραν μαθήματα ζωής από έναν ξεχωριστό άνθρωπο που τους ενέπνευσε σεβασμό στη διαφορετικότητα.