Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού που διδάσκονται τη γερμανική γλώσσα επισκέφθηκαν το Νομισματικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτήρια τής Αθήνας, το «Ιλίου Μέλαθρον».
Κατά την διάρκεια τἠς επίσκεψής τους είχαν την εμπειρία μιας διαδραστικής ξενάγησης στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα. Οι μαθητές άκουσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ενώ παράλληλα αναζήτησαν και παρουσίασαν, άλλοτε στη γερμανική και άλλοτε στην ελληνική γλώσσα, στοιχεία για την αρχιτεκτονική τού κτηρίου, το οποίο είναι έργο τού φιλέλληνα αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, όπως επίσης και για τη ζωή και το έργο τού πρώτου ιδιοκτήτη τού κτηρίου και θεμελιωτή τής προϊστορικής αρχαιολογίας Ερρίκου Σλήμαν, που ήταν γνωστός για τις ανασκαφές του στην Τροία. Μεταξύ των εκθεμάτων υπήρχαν τοιχογραφίες στις οποίες απεικονίζονται τα ευρήματα τού θησαυρού τής Τροίας, αρχαία νομίσματα, μέτρα και σταθμά καθώς και άλλα αντικείμενα για διαφόρους τρόπους συναλλαγής.
Πριν από την επίσκεψη οι μαθητές είχαν ήδη ενημερωθεί από την ψηφιακή πλατφόρμα τού Σχολείου σχετικά με την επίδραση τής αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων σε έργα αρχιτεκτόνων στη Γερμανία και την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια τής παρουσίασης γνώρισαν σπουδαίους Γερμανούς αρχιτέκτονες που έζησαν και εργάστηκαν στην Αθήνα τον 19ο αιώνα, ενώ ενημερώθηκαν για την επίδρασή τους στην όψη τής πόλης των Αθηνών.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριές τους κ. Θ. Αρταβάνη και Χρ. Ζαχμάνογλου και η συντονίστρια τού Γερμανικού τμήματος κ. Α. Γκόγκα.