Εκτύπωση
Η τελευταία Πέμπτη τού Νοεμβρίου είναι σημαντική στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και των γειτονικών Αγγλόφωνων χωρών. Είναι η γιορτή των Ευχαριστιών, μια γιορτή που αποτελεί ένα σπουδαίο μήνυμα για την  τή ζωής, τήν οικογένεια και άλλες θεμελιώδεις αξίες για τους ανθρώπους.
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο μάθημα των Αγγλικών γνώρισαν και κατανόησαν το μήνυμα τής συγκεκριμένης ημέρας μέσα από βιωματικές δράσεις.
Οι μαθητές τών Α΄ και Β΄ τάξεων άκουσαν τραγούδια και χρωμάτισαν τις εορταστικές γαλοπούλες.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έκαναν κατασκευή τής γαλοπούλας γράφοντας μηνύματα ευχαριστιών στα φτερά της. Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης διάβασαν εορταστικά ποιήματα και κατασκεύασαν καπελάκια.
Οι μαθητές τής τάξης παρακολούθησαν ιστορίες για τη συγκεκριμένη γιορτή, ζωγράφισαν τη δική τους γαλοπούλα και έφτιαξαν εορταστικά διακοσμητικά.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, αφού έμαθαν για την ιστορική προέλευση τής γιορτής, παρακολούθησαν ένα βίντεο με γνωστούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων να σχεδιάζουν τη δική τους γιορτή Ευχαριστιών.