Εκτύπωση
Την Τρίτη 6 και 13 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Μαριλένα Καραμπατέα, στις συλλογές αρχαϊκών γλυπτών και μεταλλοτεχνίας που είναι συνδεδεμένες με κορυφαίους Έλληνες γλύπτες τής αρχαιότητας, καθώς και στη συλλογή αγγείων και μικροτεχνίας, όπου πληροφορήθηκαν για τις ποικίλες πτυχές τού δημόσιου και ιδιωτικού βίου των αρχαίων.
Επιπλέον, οι μαθητές τής Δ΄3 τάξης τού Σχολείου ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση «Οδύσσειες» η οποία οργανώθηκε από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με την ευκαιρία τού εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του.
Μέσα από τα πλούσια εκθέματα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τον αρχετυπικό χαρακτήρα τού Οδυσσέα, να ταξιδέψουν με το δικό τους νοερό πλοίο με αποσκευές τους μύθους που συνόδευαν τα θαλάσσια ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων και να προσεγγίσουν τον αδιάκοπο αγώνα του ανθρώπου να τιθασέψει το περιβάλλον του, να γνωρίσει νέους τόπους, να πλουτίσει τους ορίζοντές του και να κατακτήσει ανώτερα πνευματικά επιτεύγματα μέσα από τη δημιουργική πράξη.