Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-περιβαλλοντικών εξορμήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριου τού 2017, οι μαθητές τών Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού απόλαυσαν μια ξεχωριστή μέρα τής σχολικής τους ζωής κοντά στη φύση.
Τα παιδιά επισκέφθηκαν το δάσος τού Υμηττού, το αισθητικό δάσος τής Καισαριανής, τον εθνικό δρυμό τής Πάρνηθας, καθώς και το Τατόι. Μέσα από αυτές τις εξορμήσεις, οι μαθητές γνώρισαν και προσέγγισαν βιωματικά τη χλωρίδα και την πανίδα τού τόπου μας. Έμαθαν να συλλέγουν στοιχεία από το υπαίθριο σκηνικό, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, και να συνθέτουν πληροφορίες για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν.
Επίσης, κατάλαβαν πόσο επίπονη είναι η διαδικασία τής αναδάσωσης και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας τού δασικού πλούτου μας.
Ακόμα, επιβιβάστηκαν σε τελεφερίκ και θαύμασαν την εντυπωσιακή θέα από ψηλά. Περπάτησαν σε ένα δύσβατο, αλλά μαγευτικό μονοπάτι και έκαναν καινούργιους φίλους: τα ελάφια!
Οι μαθητές επέστρεψαν στο Σχολείο έχοντας στις «αποσκευές» τους όλα όσα ο μαγικός κόσμος τής φύσης απλόχερα τους χάρισε.