Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος «Οι ευρωμαθητές συνεδριάζουν», παρακολούθησαν εκπαιδευτική ομιλία με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον χώρο τής Βιβλιοθήκης τού Σχολείου από την κ.Αντωνία Βασιλοπούλου, μέλος τού Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους, εκπρόσωπο τής Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μητέρα μαθήτριας.
Μέσα από αυτή την ενδιαφέρουσα παρουσίαση οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναγκαιότητα τής δημιουργίας της, τον τρόπο λειτουργίας της, για τα κράτη-μέλη και την διαρκή διεύρυνσή της, καθώς και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε κράτος-μέλος απέναντι στους άλλους Ευρωπαίους εταίρους.
Τέλος, οι μαθητές συνειδητοποίησαν τα ποικίλα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι ευρωβουλευτές και η λύση των οποίων στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία και στην ομαλή συνύπαρξη των κρατών-μελών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.