Εκτύπωση
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους προγράμματος «Οι ευρωμαθητές συνεδριάζουν», επισκέφθηκαν τα γραφεία τής ελληνικής αντιπροσωπίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι μαθητές έμαθαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών και για το όραμα τής ευημερίας που υλοποιείται κάθε φορά που τα κράτη-μέλη είναι ενωμένα και πεπεισμένα ότι μαζί μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους.
Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεριμνά για μια κοινωνία στην οποία η ειρήνη, η ελευθερία, η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη υπερτερούν. 
Τέλος, οι μαθητές πληροφορήθηκαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διοργανώνουν μια σειρά συζητήσεων σχετικά με το μέλλον τής Ευρώπης και με κατευθυντήρια αρχή ότι όλοι οι πολίτες και όλα τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση.
Οι μαθητές αποχώρησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνοντας μαζί τους ένα μήνυμα: 
«Η συλλογική τους βούληση θα οδηγήσει την Ευρώπη μπροστά. Όπως και οι προηγούμενες γενιές, έτσι και αυτοί κρατούν το μέλλον τής Ευρώπης στα χέρια τους».