Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους προγράμματος "Aπό πού είσαι ποταμάκι", οι μαθητές τής Δ΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού πραγματοποίησαν, το διάστημα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Σχολείου, σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού Μουσείου κ. Τριπολιτσιώτου, οι μαθητές έμαθαν για τα ποτάμια τής Αθήνας, από πού πηγάζουν, πού εκβάλλουν, πώς ήταν στο παρελθόν, ποια είναι η σημερινή τους κατάσταση, αλλά και τη σχέση που έχουν με τις πλημμύρες, με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο γεγονός που συνέβη στη Μάνδρα Αττικής.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ιδιοκατασκευής τού Μουσείου, παρακολούθησαν την πορεία συγκεκριμένου ποταμού και παρατήρησαν τα χαρακτηριστικά του. Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2017,τα παιδιά συναντήθηκαν με την κ. Αργυράκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γεωχημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία μίλησε για την περίπτωση τού Ποδονίφτη και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τού ρέματος τής Φιλοθέης.
Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν το ρέμα, όπου πραγματοποίησαν επιτόπια μελέτη τού νερού. Πήραν δείγμα, στήθηκε ένα υπαίθριο εργαστήριο και με επιστημονικά όργανα οι μαθητές μετατράπηκαν σε ερευνητές, μέτρησαν το Ph, τη θερμοκρασία και την καθαρότητα τού νερού.