Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν σε εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη συμβολή τους στην παιδεία και στα ελληνικά γράμματα.
Στο πρώτο μέρος τής γιορτής όλοι οι μαθητές τής Ε΄3 και μαθητές τής Ε΄1 τάξης με θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν την ενάρετη ζωή και το θεάρεστο έργο των Τριών Πατέρων τής Εκκλησίας και ανέδειξαν τη διαχρονικότητα των σοφών λόγων τους, ιδιαιτέρως των λόγων που αφορούν στην αγάπη και τη φιλία.
Στη συνέχεια, επειδή η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί και ως γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» στους δασκάλους τους. Η εορταστική εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης ως χορωδιακό σύνολο.
Στη θεατρική παράσταση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των Ε΄3 και  Ε΄1 τάξεων. Στη χορωδία συμμετείχουν όλοι οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης και μαθητές τής Ε΄1 τάξης.
Την επιμέλεια τής θεατρικής παράστασης και το σενάριο ανέλαβαν οι  δασκάλες κ. Χαρούλα Γεράνη (Ε΄1), Νίκη Θεοδωρακοπούλου (Ε΄2), Γιώτα Γιαννοπούλου (Ε΄3), τη χορωδία διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγενία Βοτανοπούλου, τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των ρόλων είχε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη, τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μυρτώ Ψυχάκη, την προβολή των εικόνων επιμελήθηκε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ανδριοπούλου. Την οργάνωση και τον συντονισμό είχε η Διευθύντρια κ. Βασιλική Ροδοπούλου.