Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, δημιούργησαν κατασκευές με απλά υλικά, που αναπαριστούν το αγαπημένο τους ζώο.
Επίσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. πραγματοποιήθηκε  παρουσίαση με θέμα «Οι φίλοι μας τα ζώα».
Η κ. Αικ.Ανδρεαδάκη, κτηνίατρος, καλεσμένη τού μουσείου και τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, μίλησε στους μαθητές τής Β΄ τάξης για την ανάπτυξη και τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, τις καθημερινές ανάγκες τους (υγιεινή, υγεία, άσκηση, τροφή), καθώς και για την ευθύνη που έχουμε απέναντί τους πριν ακόμη τα υιοθετήσουμε.
Επίσης αναφέρθηκε στα άγρια και ήμερα αλλά κυρίως στα κατοικίδια και στα αδέσποτα ζώα με τα οποία καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή.
Η κ. Ανδρεαδάκη απάντησε σε απορίες των μαθητών, ενώ στο τέλος τής ομιλίας οι μαθητές πήραν ως δώρο ένα εγχειρίδιο φροντίδας κατοικίδιων ζώων.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας επισκέφθηκαν και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Σχολείου, που διδάσκονται τη Γαλλική ως Β΄ ξένη γλώσσα.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να κατατάξουν μια σειρά από ζώα στις ανάλογες κατηγορίες (ερπετά, θηλαστικά κ.ά.).
Στη συνέχεια συμπλήρωσαν στην τάξη τους σχετικό φύλλο εργασίας με τη χρήση τού ανάλογου λεξιλογίου.
Παράλληλα, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Σχολείου, που διδάσκονται τη Γερμανική ως Β΄ ξένη γλώσσα, έγραψαν κείμενο με θέμα «Το αγαπημένο μου ζώο» και ασχολήθηκαν με τον διαφορετικό ήχο που παράγουν τα ζώα στις διάφορες γλώσσες και τους λόγους που τα ακούμε διαφορετικά.
Τέλος, ζωγράφισαν αφίσες και δημιούργησαν ένα ξεχωριστό σουπλά για το σπίτι.