Εκτύπωση
Η κ. Παναγιώτα Γιαννοπούλου-Κάτσου, φιλόλογος και δασκάλα τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, και ο κ. Ρέννος Οιχαλιώτης, φιλόλογος και πεζογράφος, συνέγραψαν το βιβλίο «Σύγχρονος δοκιμιακός λόγος: περιήγηση στον χώρο των ιδεών και των εννοιών».
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για το μάθημα Έκφραση-Έκθεση τού Λυκείου.
Το βιβλίο, δικαιώνοντας υποδειγματικά τον τίτλο του, αποτελεί μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρόταση τόσο για την εκμάθηση και την κατάκτηση τής γλωσσικής έκφρασης στον επικοινωνιακό και δοκιμιακό γραπτό λόγο όσο και για την εξοικείωση των μαθητών τού Λυκείου με τη σκέψη και τον προβληματισμό γύρω από έννοιες και ζητήματα τής εποχής μας, που αποτυπώνονται στις θεματικές τους ενότητες.
Σε μια πρωτότυπη "ρήξη" με τη στενή λογική τής κατηγορίας τού «φροντιστηριακού βοηθήματος», απευθύνεται τόσο στον απαιτητικό μαθητή, ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοδιδασκαλίας και μελέτης (με πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης, γλωσσική κατάρτιση-λεξιλόγιο, υποδείγματα εκθέσεων ανά θεματική περιοχή και κριτήρια αξιολόγησης) όσο και στον διδάσκοντα ως ευπρόσδεκτο εργαλείο αναφοράς που αποθησαυρίζει  αξιόπιστο και σύγχρονο γνωστικό υλικό για την ευόδωση τού έργου του.