Εκτύπωση
Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρουσίασαν το πολιτιστικό-διαθεματικό πρόγραμμα που εκπόνησαν με θέμα «Όλου τού κόσμου τα παιδιά είμαστε μια αγκαλιά».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.
Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες:
Μέσα από ποικίλες δράσεις και βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές γνώρισαν στοιχεία τού εαυτού τους και έμαθαν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, ενώ αντιλήφθηκαν και εξοικειώθηκαν με την έννοια τής διαφορετικότητας, συνειδητοποιώντας τη μοναδικότητα τού κάθε ανθρώπου. Παράλληλα, καλλιέργησαν τις αξίες τής αγάπης, τής φιλίας, τής αποδοχής, τού αμοιβαίου σεβασμού, τής ομαδικότητας και τής αλληλεγγύης, και ευαισθητοποιήθηκαν ως προς τις ανάγκες των συνανθρώπων τους με απώτερο σκοπό την αρμονική συμβίωση.
Στο πλαίσιο τής υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές εκπόνησαν τις παρακάτω δράσεις:
• Συμμετείχαν σε βιωματικά προγράμματα τής Συμβουλευτικής Ψυχολογικής Υπηρεσίας τού Σχολείου μας, με θέμα τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα.
• ΕπισκέφΘηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, όπου παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά   προγράμματα με θέματα «Μόνος ή Μοναδικός» και «Το δικαίωμα να είσαι παιδί».
• Διάβασαν διάφορα λογοτεχνικά βιβλία με θέμα τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, τη συνεργασία και τη φιλία.
• Συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας που αφορούσαν σε διάφορα εξωτερικά χαρακτηριστικά και στοιχεία τής προσωπικότητάς τους.
• Συνάντησαν την κ. Μ. Καραγιάννη, συγγραφέα τού λογοτεχνικού βιβλίου «Ερυθρούλης – Το κόκκινο αστέρι», που επεξεργάστηκαν, στην οποία παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων.
• Συμπλήρωσαν το Αλφαβητάρι των Δικαιωμάτων τού Παιδιού, έφτιαξαν τη δική τους" συνταγή τής φιλίας" και δημιούργησαν το δικό τους "επιτραπέζιο τής φιλίας".
• Φιλοτέχνησαν ατομικές και ομαδικές εικαστικές δημιουργίες.
Την ημέρα τής εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν δύο θεατρικά έργα με θέματα «Μια πόλη με πολλά πρόσωπα» και «Ερυθρούλης – Το κόκκινο αστέρι», τα οποία διανθίστηκαν από μουσικοκινητικά δρώμενα, χοροκίνηση και υπέροχα τραγούδια.
Στο τέλος τής εκδήλωσης οι γονείς περιηγήθηκαν στην έκθεση με τις ατομικές και ομαδικές εικαστικές δημιουργίες των παιδιών.
Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δασκάλες τής Β΄ τάξης κ. Θ. Μπαμπανέλου, Ν. Καμπίτσα και Κ. Παπαγεωργίου, σε συνεργασία με τις καθηγήτριες των ειδικοτήτων.
Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό τού προγράμματος είχε η Διευθύντρια τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου κ. Στυλιανή Μέλλιου-Κοτρωνιά.