Εκτύπωση

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν στους γονείς τους το που εκπόνησαν, με τίτλο “Η μητρότητα στην τέχνη και στον πολιτισμό”.

Σκοπός τού προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο με τον οποίο η μητρότητα διαπερνά όλες τις πτυχές τού πολιτισμού μας, να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο τής μητέρας ένα πανανθρώπινο σύμβολο προσφοράς και ανιδιοτελούς αγάπης, να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα τού ελληνικού πολιτισμού και να προσεγγίσουν την μητρότητα μέσα από ποικίλες δραστηριότητες ως  δημιουργία και συνέχισης τής ζωής.
Στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού προγράμματος οι μαθητές:

Το Πολιτιστικό- Διαθεματικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου με τίτλο «Ζητώ μαμά ή ζήτω η μαμά», στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο τού Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Στη συνέχεια, οι μαθητές ξενάγησαν τους γονείς τους στην έκθεση με τις γνωστικές και τις εικαστικές τους δημιουργίες.
Εκεί οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα των μαθητών, καθώς και να ενημερωθούν για τους ψηφιακούς σελιδοδείκτες, τους οποίους είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά. 

Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δασκάλες τής τάξης κ. Αιμ. Καραντζούλη και Σ. Γιαννακοπούλου, σε συνεργασία με τη δασκάλα κ. Ντ. Μπαμπανέλου και τις καθηγήτριες των ειδικοτήτων κ. Α. Κοντού (Θεατρικής Αγωγής), Β. Ανδρακάκου (Φυσικής Αγωγής), Β. Παπαγιαννοπούλου (Μουσικής), Σ. Παπαχρήστου (Καλλιτεχνικών), Κ. Μυτακίδη και Α. Στέφου (Πληροφορικής) και Α. Φιλιππή, Εμ. Σακελλίων και Ελ. Σεβδαλή (Αγγλικής γλώσσας).

Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό τού προγράμματος και τής παρουσίασης είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Στυλ. Μέλλιου-Κοτρωνιά.