Αρσάκεια Ιωαννίνων
sxedia logo1a  banner1821
Το διαθεματικό-πολιτιστικό πρόγραμμα «Μέσα από τα παραμύθια η μουσική παίρνει ζωή και δημιουργεί», που εκπόνησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά, παρουσίασαν οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μουσικής τού Σχολείου.
Στόχος τού προγράμματος ήταν οι μαθητές να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να αναπτυχθούν κοινωνικά, αποκτώντας ταυτόχρονα υπευθυνότητα, αυτοεκτίμηση και ενσυναίσθηση. Για την υλοποίησή του τα παιδιά εργάστηκαν ατομικά και ομαδικά και πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις μέσα από το παιχνίδι, τη γλώσσα, τη γραφή, τη φιλαναγνωσία, τη μουσικοκινητική, τη ζωγραφική, τη μουσική και τη δραματοποίηση.
Την ημέρα τής εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Ο Πέτρος και ο λύκος», βασισμένο στο ομώνυμο μουσικό παραμύθι τού Σεργκέι Προκόφιεφ, με χοροκίνηση. Στη συνέχεια, με τη συνοδία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, απέδωσαν την ηχοϊστορία «Τουμπιλάλα» που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι και ρυθμικά ποιηματάκια στην αγγλική γλώσσα. Τέλος, παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον διαδραστικό μουσικό παιχνίδι για τα συναισθήματα. Η εκδήλωση διανθίστηκε με τα παρακάτω τραγούδια: «Όλοι τραγουδάμε» (αγγλικό παραδοσιακό τραγούδι), «Τα τζιτζίκια» (Οδ. Ελύτη-Λ. Κόκκοτου), «Το κορίτσι» (Οδ. Ελύτη - Δ. Λάγιου).
Στο τέλος τής παρουσίασης οι γονείς και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εικαστική έκθεση και να θαυμάσουν τις εξαιρετικές και πρωτότυπες δημιουργίες των παιδιών.
Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δασκάλες των τριών τμημάτων τής Α΄ τάξης σε συνεργασία με τους καθηγητές των ειδικοτήτων, ενώ τη γενική επιμέλεια είχε η διευθύντρια κ. Στυλιανή Μέλλιου-Κοτρωνιά.



Ανακοινώσεις Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30