Εκτύπωση
Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.
Τα παιδιά αρχικά επισκέφθηκαν το τμήμα ιστορικών φυτών που σχετίζονται με την αρχαία ελληνική μυθολογία, όπως ο Νάρθηκας, στον βλαστό τού οποίου ο Προμηθέας έκρυψε τη φωτιά και τη μετέφερε κρυφά από τους θεούς στους ανθρώπους, η αφιερωμένη στην Αφροδίτη μυρτιά, ο αφιερωμένος στον Διόνυσο κισσός, η αφιερωμένη στον Απόλλωνα δάφνη, το ιερό δέντρο τής αρχαίας Αθήνας η ελιά κ.λπ.
Στη συνέχεια, γνώρισαν φυτά με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ιδιότητες, που χρησιμοποιούντο στην αρχαιότητα για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, καθώς και ποικιλία από αρωματικά βότανα.
Πέρασαν από γραφικά πέτρινα μονοπάτια, λιμνούλες στις οποίες αναπτύσσονται υδρόβια και υδρόφιλα είδη φυτών, σκιερούς διαδρόμους με μπαμπού. Θαύμασαν καλλωπιστικά αλλά και αρωματικά φυτά και πανέμορφες τριανταφυλλιές.
Κάνοντας βόλτα στον πανέμορφο, καταπράσινο κήπο, όπου μοναδικός ήχος ήταν το κελάηδημα των πουλιών, εντυπωσιάστηκαν από τη μεγάλη ποικιλία φυτών ενδημικών αλλά και απ' όλο τον κόσμο.