Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ετοίμασαν, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, ένα πρωτότυπο και υγιεινό πρωινό στην αυλή τού Σχολείου.
Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, σπιτικά κέικ και κουλουράκια αποτελούσαν το υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό γεύμα, που στο ξεκίνημα τής ημέρας προσέφερε στους μαθητές τα απαραίτητα «καύσιμα» για να αντεπεξέλθουν στις δραστηριότητές τους.
Στη συνέχεια, οι μαθητές επεξεργάστηκαν το βιβλίο των Άννα Βερούλη και Νίκου Μιχαλόπουλου «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο» και συζήτησαν για τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που μάς προσφέρουν οι υγιεινές τροφές, αλλά και για τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετούμε στην καθημερινή μας ζωή για να είμαστε υγιείς.
Μέσα από ευχάριστες, βιωματικές δράσεις οι μαθητές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τη σπουδαιότητα τής ισορροπημένης διατροφής που σε συνδυασμό με την καθημερινή σωματική άσκηση αποτελούν τις δύο βασικές συνιστώσες τής καλής υγείας.