Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκπόνηση τού διαθεματικού τους προγράμματος με θέμα: «Όταν το φως τής Γνώσης, λούζει τον δρόμο τής Αρετής».
Αρχικά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον πίνακα τής Σοφίας Καλογεροπούλου που είχε ως θέμα τους μύθους από την ελληνική μυθολογία και να παρατηρήσουν τον τρόπο με τον οποίο η ζωγράφος αποδίδει τους διάφορους μύθους.
Στη συνέχεια, ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο, όπου οι μαθητές έκαναν πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες που σχετίζονταν με παραστάσεις από τον συγκεκριμένο πίνακα και με κεντρική μορφή τη θεά Αθηνά. Με την τεχνική τού κολλάζ, και εμπνευσμένα από τα έργα τού καλλιτέχνη  Γεωργίου Βορρέ, τα παιδιά χρησιμοποίησαν για το έργο τους ανακυκλώσιμα υλικά, όπως ύφασμα, χαρτί και πλαστικό.
Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην πινακοθήκη τού μουσείου με τη συλλογή έργων από τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, όπως επίσης και στο σπίτι τού Ίωνος Βορρέ, με την πλούσια λαογραφική συλλογή.
Μέσα από τα εύστοχα σχόλια των παιδιών διαφάνηκε η πλούσια φαντασία τους, η δημιουργική και κριτική τους σκέψη, καθώς και το ενδιαφέρον τους για τη συλλογή των εκθεμάτων τού μουσείου και την τέχνη γενικότερα.