Αρσάκεια Ιωαννίνων
Tην Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και ξεναγήθηκαν στις διάφορες συλλογές του.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία τής εκπαίδευσης, να δουν από κοντά τα σχολικά βιβλία και το υλικό που χρησιμοποιούσαν παλιότερα μαθητές και εκπαιδευτικοί, και να καθίσουν στα παλιά ξύλινα θρανία μιας σχολικής τάξης τού 1950, καθώς μέσα στο μουσείο υπάρχει αναπαράσταση μιας αίθουσας διδασκαλίας εκείνης της εποχής.
Στο μουσείο αυτό περιλαμβάνονται συλλογές αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία από όλον τον κόσμο, παιδικά βιβλία και σχολικό υλικό, όπως τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, αρχεία και εποπτικό υλικό.
Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στον χώρο τής παιδείας και να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για το διαθεματικό πρόγραμμα που εκπονούν και  το οποίο είναι σχετικό με τον εορτασμό των 180 χρόνων Αρσακειακής Παιδείας.