Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά τού Σχολικού Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου 2016, οι μαθητές τής Α΄1 τάξης  τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού διάβασαν και επεξεργάστηκαν το βιβλίο τού Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Τριγωνοψαρούλη μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ...αχινό».
Οι περιπέτειες τού Τριγωνοψαρούλη δίδαξαν στα παιδιά με εύστοχο τρόπο ότι όλοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στα παιχνίδια και στις παρέες και να διεκδικούν την ισότητα στη ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια τής επεξεργασίας τού βιβλίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν την αδικία, τη διάκριση και τον εκφοβισμό, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τις χαρές και τις αγωνίες τού ήρωα, συνειδητοποιώντας πως είμαστε όλοι ίσοι και συνάμα τόσο διαφορετικοί.
Στο τέλος, οι μαθητές εργάστηκαν σε δυάδες και προσπάθησαν να αναγνωρίσουν και να καταγράψουν ο καθένας τους χωριστά τα χαρίσματα τού διπλανού συμμαθητή τους. Παρομοιάζοντας την τάξη τους με τον βυθό τής θάλασσας δημιούργησαν μια ομαδική εργασία με διαφορετικά ψαράκια, που μαθαίνουν να κολυμπούν μαζί και να συνεργάζονται.