Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 3 και την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 οι μαθητές των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων, αντίστοιχα, τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο τής Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν από την κ. Μ. Καραμπατέα, Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τής Φ.Ε., στα σημαντικότερα μνημεία τής Αθήνας τού 5ου π.Χ. αιώνα.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στον τόπο λατρείας τής θεάς Αθηνάς, προστάτιδας τής πόλης, την εποχή που ένας μεγάλος πολιτικός άντρας, ο Περικλής, αποφάσισε την ανοικοδόμησή του.
Περνώντας από τη μνημειώδη είσοδο τής Ακρόπολης, τα Προπύλαια, συνάντησαν τον ναό τής Αθηνάς Νίκης και στη συνέχεια τον Παρθενώνα, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο οικοδόμημα τής κλασικής περιόδου.
Στη συνέχεια, θαύμασαν τις Καρυάτιδες, που  αντί κιόνων, κρατούν στο κεφάλι τους τη στέγη τής νότιας προεξοχής τού Ερεχθείου.
Από τον λόφο τής Ακρόπολης παρατήρησαν το Ηρώδειο, τον ναό του Διονύσου, την Πνύκα, τον λόφο τού Φιλοπάππου και τον Λυκαβηττό.
Τέλος, επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Ακρόπολης και παρατήρησαν από κοντά τα αετώματα, τη ζωφόρο και τις μετώπες του Παρθενώνα, καθώς και τις Καρυάτιδες, στις αντίστοιχες αίθουσες τού Μουσείου.