Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την κ. Κατερίνα Σέρβη, αρχαιολόγο και συγγραφέα τού βιβλίου με κόμικς «Οδύσσεια» που επεξεργάστηκαν τα παιδιά. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 στη βιβλιοθήκη των Σχολείων, έγινε με αφορμή την εκπόνηση τού εκπαιδευτικού διαθεματικού προγράμματος «Όταν το φως τής γνώσης λούζει τον δρόμο τής αρετής» που εκπονούν οι μαθητές.
Η συγγραφέας μίλησε στους μαθητές για την τεχνική δημιουργίας τού κόμικ και τα στάδια από τα οποία περνά ένα βιβλίο μέχρι να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Ακολούθησε γενικότερη συζήτηση σχετικά με τα έπη τού Ομήρου αλλά και με την αληθινή ύπαρξη ή μη τής Τροίας τού Οδυσσέα και άλλων μυθικών προσώπων, όπως τού Αγαμέμνονα.
Με την ιδιότητά της ως αρχαιολόγου, η κ. Σέρβη εξήγησε στα παιδιά τη σημασία τής αρχαιολογικής ανασκαφής και εκείνα ανακάλυψαν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους μύθους τής Ιλιάδας και τής Οδύσσειας. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και μέσα από εικόνες αρχαίων αγγείων, οι μαθητές «ταξίδεψαν» μαζί με τον Οδυσσέα σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του και ανακαλύπτοντας τις αρετές του. Στο τέλος, έπαιξαν ένα παιχνίδι που είχαν ετοιμάσει με γρίφους, οι απαντήσεις των οποίων σχημάτιζαν την αλφαβήτα τής Οδύσσειας. Η συγγραφέας εντυπωσιάστηκε από τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών, οι οποίοι εμπνευσμένοι από τα μυθικά πρόσωπα και τα πλάσματα τού βιβλίου της κατασκεύασαν καπέλα που στόλιζαν τα κεφαλάκια τους.