Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ομότιμο καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος τού Δ.Σ. τής Φ.Ε. κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη.
Η επίσκεψη τού κ. Λαμπρινουδάκη έγινε μετά από πρόσκληση τής Διευθύντριας κ. Στυλιανής Μέλλιου και πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων, στο πλαίσιο τού διαθεματικού-πολιτιστικού προγράμματος που εκπόνησαν οι μαθητές με θέμα «Όταν το φως τής Γνώσης λούζει τον δρόμο τής Αρετής».
Ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης συζήτησε με τους μαθητές σχετικά με τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας και οι οποίες εξακολουθούν να μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα τού χρόνου από την αρχαιότητα. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ηρώων τής ελληνικής μυθολογίας και ιδιαίτερα στον Ηρακλή παρουσιάζοντάς τους πλούσιο υλικό από το έργο του.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί του σκέψεις και προβληματισμούς και να παρουσιάσουν τις δικές τους ατομικές και ομαδικές εργασίες και καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία τραγουδιών αφιερωμένων στις αρετές των ηρώων και στο Σχολείο μας.