Εκτύπωση
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 οι μαθητές τής Γ΄2 τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο τής Παλαιοντολογίας μέσα από εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανασκαφής με τίτλο «Ανακαλύπτω παλαιοντολογικούς θησαυρούς». Τη δράση διοργάνωσε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. κ. Φανή Τριπολιτσιώτου.
Κατά τη διάρκεια τού προγράμματος, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία τής απολίθωσης και ήρθαν σε επαφή με διάφορα είδη απολιθωμάτων και έμαθαν για τον τρόπο και τα στάδια τής δημιουργίας τους. Στη συνέχεια, οι μαθητές κατά ομάδες πραγματοποίησαν τη δική τους ανασκαφή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τού Μουσείου. Πήραν τα πινέλα τους και με ιδιαίτερη προσοχή, υπομονή και επιμονή αναζήτησαν τα κρυμμένα στο χώμα απολιθώματα, τα καθάρισαν, τα φωτογράφισαν, κατέγραψαν τα σημεία ανεύρεσής τους σε φύλλο εργασίας και τέλος τα αναγνώρισαν, βρίσκοντας τις επίσημες ονομασίες τους στις προθήκες με τα εκθέματα τού Μουσείου.
Ήταν μια πρωτόγνωρη και εποικοδομητική εμπειρία για τα παιδιά τής Γ΄ τάξης που εφέτος διδάχθηκαν την  και τους τρεις σημαντικότερους ελληνικούς πολιτισμούς: τον κυκλαδικό, τον μινωικό και τον μυκηναϊκό.