Αρσάκεια Ιωαννίνων
Σε βιωματική δράση σχετική με το άθλημα τού τζούντο συμμετείχαν οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016. Η εκδήλωση με θέμα «Βαδίζω στον δρόμο τής ευγένειας μέσω τής αυτοάμυνας» πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο τού Σχολείου με αφορμή τους εφετινούς Ολυμπιακούς αγώνες και τα μετάλλια που πήρε η χώρα μας.
Η ολυμπιονίκης κ. Μαρία Καραγιαννοπούλου μαζί με ομάδα καταξιωμένων αθλητών τού τζούντο καλωσόρισαν τα παιδιά και τους μίλησαν για το συγκεκριμένο άθλημα, λύνοντάς τους όλες τις απορίες σχετικά μ’ αυτό.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο τής αυτοάμυνας, η κ. Καραγιαννοπούλου έμαθε στα παιδιά κάποιες βασικές και απλές τεχνικές καθήλωσης, ρίψης, πτώσεων, καθώς και την ορολογία τού αθλήματος, δείχνοντάς τους πώς το ολυμπιακό αυτό άθλημα μπορεί να συμβάλει στην τόνωση τής αυτοπεποίθησής τους σε συνδυασμό με την ευγένεια και το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο. Οι μαθητές εφάρμοσαν και αυτοί με τη σειρά τους τις τεχνικές αυτές πάνω στους αθλητές, έλαβαν διπλώματα συμμετοχής και τέλος φωτογραφήθηκαν μαζί τους μέσα σε κλίμα χαράς και συνεργασίας.