Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 9.00π.μ., πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός για την εθνική επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Αρσάκειο Δημοτικά Σχολεία Ψυχικού.
Στην εορτή, με τίτλο «Με τής Νίκης τα φτερά...», συμμετείχαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης και των τριών Αρσακείων Δημοτικών.
Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η Υποδιευθύντρια τού Γ΄ Δημοτικού κ. Α. Παναγοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα τής εθνικής επετείου, σχολιάζοντάς τα και τονίζοντας την αξία τής ιστορικής μνήμης, όπως επίσης και την προσφορά τής Φ.Ε. στα χρόνια του πολέμου, με την ευκαιρία τής συμπλήρωσης των 180 χρόνων από την ίδρυσή της.
Η απόδοση των ιστορικών γεγονότων τής περιόδου 1940-1944 έγινε από τους μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού.
Τα γεγονότα τού Έπους τού ΄40, τής Κατοχής, τής Αντίστασης και τής Απελευθέρωσης παρουσιάστηκαν με απλό, κατανοητό και παραστατικό τρόπο μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών τότε. Το έργο ήταν διανθισμένο με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και τραγούδια τής εποχής.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού πλαισίωσαν τα δρώμενα με επετειακά τραγούδια που απέδωσαν με ιδιαίτερη μελωδικότητα, υπό τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Ε. Βοτανοπούλου.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού ερμήνευσαν με ωριμότητα, τεχνική αρτιότητα και ενθουσιασμό επίκαιρες μελωδίες ως ορχήστρα, την οποία διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φ. Σακλαρίδου.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο ιεροκήρυκας τής Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιερέας των Αρσακείων Σχολείων π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Αντιπρόεδρος τής Φ.Ε. κ. Στ. Πατεράκης, ο Σύμβουλος τής Φ.Ε. κ. Σ. Γκλαβάς, Συντονιστές, εκπρόσωποι τού Δ.Σ. τού Συνδέσμου Αποφοίτων τής Φ.Ε., εκπρόσωποι τού Δ.Σ. τού Συνδέσμου Αφυπηρετησάντων εκπαιδευτικών τής Φ.Ε., Διευθυντές Σχολείων και πολλοί γονείς των μαθητών μας.
Την επιλογή και τη διασκευή των κειμένων, καθώς και την επιμέλεια τού προγράμματος, είχαν οι δασκάλες τής Στ΄ τάξης κ. Μ. Σπυροπούλου και Α. Παναγοπούλου.
Την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία τής παράστασης  έκανε η καθηγήτρια τής Θεατρικής Αγωγής κ. Α. Κοντού.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Α.Μ. Κουρμούλη.
Την ηλεκτρονική επεξεργασία τού προγράμματος και την προβολή των εικόνων επιμελήθηκε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κ. Μυτακίδη.
Τη διοργάνωση και τον συντονισμό τού εορτασμού, τέλος, πραγματοποίησε η Διευθύντρια τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου κ. Στυλιανή Μέλλιου- Κοτρωνιά.