Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 9 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη, όπου ξεναγήθηκαν στη λαογραφική συλλογή του, που καλύπτει την περίοδο από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα.
Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σπάνια δείγματα τής κεραμικής, τής ξυλογλυπτικής και τής υφαντικής τέχνης από όλον σχεδόν τον ελλαδικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν σχετικά με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης τής εποχής και παρατήρησαν τις παραδοσιακές φορεσιές τους, τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και τα έπιπλα που χρησιμοποιούσαν.
Ιδιαιτέρως εντυπωσιάστηκαν από τα μοναδικά δείγματα εσωτερικών επενδύσεων δωματίων από την Κοζάνη, τη Σιάτιστα και την Ύδρα, καθώς κι από την έξοχη συλλογή των ενδυμασιών.
Τέλος, είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους ιστορία, εμπνευσμένοι από τη ζωή εκείνης τής εποχής, βάζοντας στη σειρά φωτογραφίες με εκθέματα τού μουσείου τα οποία είχαν προηγουμένως παρατηρήσει κατά τη διάρκεια τής ξενάγησης.