Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Παιχνίδια στα βήματα των Ολυμπιονικών» ,με τη καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής διακεκριμένων στο άθλημά τους, παρακολούθησαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στις εγκαταστάσεις τού Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017.
Σκοπός τού προγράμματος ήταν η καλλιέργεια των αξιών τού Ολυμπισμού που αναπτύσσονται μέσα στους επιβλητικούς αυτούς αθλητικούς χώρους. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να ενημερωθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τού 2004 αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας διάφορα ολυμπιακά και μη αθλήματα.
Οι μαθητές έπαιξαν βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γνώρισαν από κοντά αθλήματα λιγότερο γνωστά, όπως το χόκεϊ, το ράγκμπι, το μπάντμιντον (αντιπτέριση), την τοξοβολία, το γκολφ, το πινγκ πονγκ, την ξιφασκία, το τραμπολίνο, την σκοποβολή, ενώ χόρεψαν και ζούμπα.
Στο τέλος τού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν αγώνες μεταξύ των τμημάτων και δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους μαθητές.