Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 15 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν την Εθνική Πινακοθήκη στο Άλσος Στρατού, στο Γουδί, όπου ξεναγήθηκαν στη συλλογή των έργων ζωγραφικής και γλυπτικής σπουδαίων δημιουργών, που καλύπτουν την εξελικτική πορεία τής ελληνικής τέχνης από τα μεταβυζαντινά χρόνια έως τις μέρες μας.
Μέσα από την παρατήρηση και τον διάλογο ο ζωγράφος κ. Μιχάλης Μαδένης ξενάγησε τους μαθητές σε ορισμένα από τα πλέον σημαντικά έργα. Ξεκινώντας από τον Δ. Θεοτοκόπουλο με την «Συμφωνία των Αγγέλων» και τον «Άγιο Πέτρο», ο κ. Μαδένης ανέλυσε πίνακες ζωγράφων τής ελληνικής επανάστασης και συνέχισε με πίνακες ζωγράφων τής σχολής τού Μονάχου (Ιακωβίδη, Γύζη, Λύτρα κ.ά.), καταλήγοντας σε έργα των Παρθένη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα και Θεόφιλου.
Η ξενάγηση συνεχίστηκε και στη Γλυπτοθήκη, όπου οι μαθητές γνώρισαν το έργο τού μεγάλου Τήνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά αλλά και άλλων Ελλήνων γλυπτών που χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά (μάρμαρο, μέταλλο, χαρτί, ανακυκλώσιμα υλικά) για τη δημιουργία των έργων τους.
Στο τέλος οι μαθητές επισκέφθηκαν το παιδικό εργαστήρι τής Πινακοθήκης όπου έφτιαξαν αποκριάτικες μάσκες και άλλες κατασκευές ή φιλοτέχνησαν τις δικές τους ζωγραφιές.