Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Αρσακείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στην Πλάκα, όπου στεγάζεται το σπίτι τής εν λόγω λαογράφου.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο τριώροφο κτήριο τής αρχοντικής κατοικίας, η οποία είναι εσωτερικά διακοσμημένη με εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα που είναι σχεδιασμένα από την ίδια την Αγγελική Χατζημιχάλη και βασίζονται σε λαϊκά μοτίβα.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια τής ξενάγησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τού κτηρίου και τους εσωτερικούς χώρους του (καθιστικό, κουζίνα, δωμάτια), που τους έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Παρατήρησαν τα εκθέματα τής λαϊκής τέχνης και παράδοσης, τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, τα κεραμικά, τα υφαντά και τα κεντήματα.
Τέλος, θαύμασαν εικόνες και πίνακες ζωγραφικής που είχε επιμεληθεί η ίδια η Αγγελική Χατζημιχάλη και είδαν μερικά προσωπικά της αντικείμενα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών αποτελεί η γραφομηχανή τής λαογράφου την οποία χρησιμοποιούσε για να γράφει τα έργα και τις μελέτες της.