Εκτύπωση
Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές των Γ΄και Δ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους στα Γαλλικά, με θέμα: «Caillouauzoo».
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού που συγκέντρωσε η καθηγήτρια κ. Χατζηϊωάννου έμαθαν τις ονομασίες ζώων που συναντάμε συνήθως σε ένα ζωολογικό πάρκο.
Επιπλέον, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Δασκαλοπούλου, Δούβλου, Καλλιβρούση και Χατζηιωάννου, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, όπου παρακολούθησαν στα Γαλλικά εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: "Connaîtrelesanimaux".
Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να κατατάξουν μια σειρά από ζώα σε πέντε κατηγορίες: ερπετά, θηλαστικά, πτηνά, αμφίβια και έντομα.
Οι μαθητές διασκέδασαν συνδυάζοντας γνώσεις τόσο από το μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος όσο και από το μάθημα των Γαλλικών (διαθεματική προσέγγιση), και προχώρησαν στην εκμάθηση νέου λεξιλογίου που αφορά στα ζώα.