Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, οι μαθητές τής Α´τάξης τού Γ´ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Πολλές φορές κι έναν καιρό…”.
Αρχικά οι μικροί μαθητές παρουσίασαν τα αγαπημένα τους παραμύθια, αλλά και τους πιο αγαπημένους τους ήρωες  σε αυτά.
Με τη βοήθεια τής εμψυχώτριας σχημάτισαν τον "κύκλο τού παραμυθιού" και αφηγήθηκαν στην ομάδα παραμύθια όπως τους τα έχουν αφηγηθεί ή διαβάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα (η μαμά, ο μπαμπάς, η γιαγιά).
Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν ανάμεσα στα εκθέματα τού μουσείου ένα αντικείμενο τής επιλογής τους.
Έπειτα συγκέντρωσαν τα αντικείμενα που διάλεξαν στον κύκλο του παραμυθιού και,χρησιμοποιώντας τα ως ήρωες δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι.
Στο τέλος βρήκαν πρωτότυπους τίτλους για το παραμύθι που εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν στο φυλλάδιο που τούς δόθηκε την αγαπημένη τους εικόνα από το δικό τους παραμύθι.
Το πρόγραμμα ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές καθώς τούς έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούν, να φανταστούν και να εκφραστούν δημιουργικά.
Έτσι, λοιπόν μια φορά κι έναν καιρό... στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο οι ήρωες των παραμυθιών πέρασαν καλά κι εμείς, μαθητές και δάσκαλοι, καλύτερα…