Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Κηφισιά. Περιηγήθηκαν στους χώρους της και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών τού 19ου και τού 20ού αιώνα, όπως των Ν. Γύζη, Γ. Ιακωβίδη, Γ. Χαλεπά, Ι. Παπανελόπουλου, Γ. Τσαρούχη, Άγγελου, Anton Braith, Gabriel von Max, Eugene Delacroix, August Rodin.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και τα υλικά που αξιοποιούν οι καλλιτέχνες τής παραστατικής ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Εντυπωσιάστηκαν από τα εικαστικά έργα και διέκριναν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαφόρων καλλιτεχνικών τάσεων, σε συνάρτηση με την εποχή και την τεχνοτροπία κάθε δημιουργού.
Μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με τους εμψυχωτές προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα έργα, να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των δημιουργών τους αλλά και να ανταλλάξουν τις απόψεις και τα συναισθήματα που τους δημιούργησαν  τα έργα που είδαν.
Στο τέλος τού προγράμματος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής.