Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων.
Εκεί συμμετείχαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Η νεράιδα τής Περιέργειας». Πρόκειται για ένα παραμύθι πειραμάτων μέσα από το οποίο τα παιδιά ταξίδεψαν στον κόσμο τής επιστήμης. Στο παραμύθι αυτό η "νεράιδα τής Περιέργειας" ήθελε να κλέψει τις γνώσεις των παιδιών, καθώς επιθυμούσε να αποκτήσει γνώση, δίχως όμως η ίδια να κοπιάσει... 
Με τη βοήθεια τριών καλών νεραϊδών, τής Ντίας Χημείας, τής Μπίας Βιολογίας και τής Φιφής Φυσικής, τα παιδιά κατάφεραν να λύσουν διάφορους γρίφους και να ανακαλύψουν τα μυστήρια που κρύβονταν πίσω από τα πειράματα που καλούντο να εκτελέσουν, προστατεύοντας έτσι τις πολύτιμες γνώσεις τους.
Χημικές ενώσεις και διαλύματα σε δοκιμαστικούς σωλήνες, μικροοργανισμοί μέσα από μικροσκόπιο, ακτίνες λέιζερ και αλλαγή χρώματος ουσιών ήταν μερικά από αυτά που παρατήρησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μικροί μας επιστήμονες.
Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά για την εκτέλεση των πειραμάτων.
Έκδηλος, μάλιστα, ήταν ο ενθουσιασμός τους κάθε φορά που αντίκριζαν το αποτέλεσμα τής πειραματικής διαδικασίας.