Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού.
Στο πρώτο μέρος τής εορτής οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρουσίασαν το θαύμα τής Γέννησης τού Θεανθρώπου μέσα από το θεατρικό δρώμενο με θέμα “Άγια Νύχτα”.
Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές τής Γ´ τάξης αναβίωσαν πρωτοχρονιάτικα έθιμα από διάφορα μέρη τής Ελλάδας, όπως: «Ρόδα και ανθοί», «Το άκραντο νερό», «Το σπάσιμο τού ροδιού», «Το στόλισμα τού δέντρου»και «Το έθιμο τής βασιλόπιτας», μέσα από το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν, με θέμα: «Ταξίδι σε έθιμα γνωστά και ξεχασμένα».
Η σκηνή τού θεάτρου γέμισε με αρετές, αγγέλους, αστέρια, μάγους, βοσκούς και τυμπανιστές, αλλά και ξωτικά και καλικαντζαράκια, προσφέροντας χαρά σε όλους και στέλνοντας μηνύματα αγάπης, ελπίδας και ευτυχίας.
Την εορταστική εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία των μαθητών τής Γ΄ τάξης με όμορφα γιορτινά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα, ενώ οι υπέροχες χορογραφίες με την χοροκίνηση των παιδιών λάμπρυναν την εορταστική ατμόσφαιρα.
Την εορταστική εκδήλωση τού Σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Γενικός γραμματέας τής Φ. Ε., καθηγητής κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ο Σύμβουλος τής Φ. Ε. κ. Σωτήριος Γκλαβάς και εκπρόσωποι τής Πολιτείας και τής Εκπαίδευσης.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες τής Ατάξης κ. Ν. Φιλιππίδη, Α. Γιαννάκη, καθώς και οι δασκάλες τής Γ᾽τάξης κ. Δ. Σασσάλου, Α.Καραντζούλη και Μ.Ραυτοπούλου.
Τη χοροκίνηση δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Β. Ανδρακάκου.
Τη σκηνική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Α. Κοντού.
Τη διεύθυνση τής χορωδίας είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Β. Παπαγιαννοπούλου.
Την επιμέλεια των προβολών είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κ. Μυτακίδη, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Σ. Παπαχρήστου.
Τη γενική επιμέλεια τής εορτής είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου μας κ. Στελλίνα Μέλλιου.