Εκτύπωση
Την Τρίτη 16 και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές των Β΄1 και Β΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στην Πλάκα.
Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο στέγασε την οικογένεια τής μεγάλης λαογράφου και τον εσωτερικό διάκοσμο τού οποίου είχε αναλάβει ο λαϊκός τεχνίτης Νικόλαος Θωμόπουλος. 
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις αίθουσες τού μουσείου και θαύμασαν τις συλλογές που εκτίθενται με έργα ξυλογλυπτικής, μεταλλοτεχνίας και αγγειοπλαστικής.
Είδαν επίσης παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και κεντήματα και χαλιά φτιαγμένα σε αργαλειούς.
Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής τους οι μαθητές  πληροφορήθηκαν για τη ζωή και το έργο τής Αγγελικής Χατζημιχάλη, είδαν τα έπιπλα και τα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και τα βραβεία που της απονεμήθηκαν για το λαογραφικό της έργο.
Στον επάνω όροφο του αρχοντικού οι μαθητές περιεργάστηκαν φωτογραφικό υλικό και εκθέματα που αναπαριστούν τη ζωή των Σαρακατσαναίων, την οποία είχε εκτενώς μελετήσει η λαογράφος προκειμένου να αποδείξει τη γνήσια ελληνική καταγωγή τους.