Εκτύπωση
Τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο τής Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους, επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018. Εκεί παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα: «Το ταξίδι τού νερού» (οι μαθητές τής Γ΄1 τάξης) και «Ελληνική φύση - Το ταξίδι στον μύθο» (οι μαθητές τής Γ΄2 τάξης).
Οι μαθητές περπάτησαν στα μονοπάτια αυτού τού ζωντανού μουσείου, όπως το αποκαλούν οι επισκέπτες του, γνώρισαν διάφορα δέντρα, θάμνους και ανθοφόρα φυτά και μαγεύτηκαν από τις λιμνούλες με τα νούφαρα, τα νερόκρινα και τη Lemna minor (φακή του νερού).
Στη συνέχεια, οι μαθητές τού Γ΄1 τμήματος άκουσαν διάφορους αρχαίους ελληνικούς μύθους που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο και συζήτησαν για τα μυθικά πλάσματα τού νερού: τις γοργόνες, τις σειρήνες, τις νεράιδες, τον θεό Ποσειδώνα και τις Νηρηίδες. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον κύκλο τού νερού στη φύση, να συνειδητοποιήσουν την αξία του στη ζωή μας αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ορθολογική χρήση του πολύτιμου αυτού αγαθού.
Οι μαθητές τού Γ΄2 τμήματος άκουσαν τους αρχαίους ελληνικούς μύθους που σχετίζονται με διάφορα ελληνικά φυτά, όπως είναι η ελιά και η δάφνη. Στη συνέχεια, συζήτησαν για τον θεό Απόλλωνα, τη θεά Αθηνά, τον θεό Ποσειδώνα και την αρχαία Αθήνα, αλλά και για τη θέση τής ελιάς, τού λαδιού και τής δάφνης στη μεσογειακή διατροφή. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια ελιά διακοσίων ετών και να ξαποστάσουν στη σκιά μιας εντυπωσιακής δάφνης.