Εκτύπωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές τής Γ΄2 τάξης τού Γ΄ Δημοτικού Αρσακείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. 
Εκεί ενημερώθηκαν για τα διαφορετικά είδη ζώων που υπάρχουν και τις επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες αυτά κατατάσσονται, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο γέννησής τους.
Στη συνέχεια, εργαζόμενοι σε μικρές ομάδες, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο μουσείο, όπου παρατήρησαν και αναγνώρισαν τα διάφορα εκθέματα, κατατάσσοντας κάθε ζώο στην κατάλληλη κατηγορία, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. 
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία ενθουσιάστηκαν με τον χώρο και τα μοναδικά εκθέματά του.
Επιπλέον, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Μελέτης Περιβάλλοντος, και με στόχο την αναγνώριση και διάκριση των ζώων τού δάσους που ζουν στην Ελλάδα και των χαρακτηριστικών τους, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ανέλαβαν να σχεδιάσουν την ταυτότητα ενός ζώου.
Για τον σκοπό αυτό συμβουλεύτηκαν διάφορες πηγές από τη βιβλιοθήκη τού Σχολείου, αναζήτησαν τις ιδιότητες τού ζώου που ανέλαβαν να περιγράψουν, τις κατέγραψαν σε ένα χαρτόνι, πρόσθεσαν φωτογραφίες και, στο τέλος, παρουσίασαν τις εργασίες τους στην υπόλοιπη τάξη.