Εκτύπωση
Με αφορμή τη γιορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές όλων των τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται την αγγλική γλώσσα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία από την ιστορία και τον πολιτισμό μιας αγγλόφωνης χώρας, τής Αμερικής.  Η συγκεκριμένη γιορτή αφορά στον αγώνα των ανθρώπων για επιβίωση και στην ευγνωμοσύνη τους προς τον Θεό για τα αγαθά που απέκτησαν. Μέσα από κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, οι μαθητές ταξίδεψαν με τη φαντασία τους τέσσερεις αιώνες πριν, μαζί με τους πρώτους Άγγλους που κατοίκησαν την Αμερική μετά από πολλές περιπέτειες.
Οι πιο μικροί μαθητές ζωγράφισαν τη γαλοπούλα, το παραδοσιακό φαγητό τής γιορτής, δημιούργησαν κατασκευές-στολίδια για την πόρτα, και άκουσαν παιδικά τραγούδια αφιερωμένα στην ημέρα αυτή. Επίσης, με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, κατέγραψαν τους λόγους για τους οποίους οφείλουμε να είμαστε διαρκώς ευγνώμονες (I’m thankful for...)
Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων επεξεργάσθηκαν ένα σχετικό κείμενο και παρακολούθησαν βίντεο μέσα από το οποίο ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη ημέρα.