Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο θέατρο των Σχολείων.  Στο πρώτο μέρος τής εορτής, οι μαθητές τής Α΄1 τάξης παρουσίασαν το θαύμα τής γέννησης τού Θεανθρώπου μέσα από το θεατρικό δρώμενο  με τίτλο “Το αστεράκι που έψαχνε να βρει τα Χριστούγεννα”. Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές τής Α΄2 τάξης παρουσίασαν τις προετοιμασίες που γίνονται στο εργαστήρι τού Αϊ-Βασίλη μέσα από το θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Στο εργαστήρι τού Αϊ-Βασίλη”.
Η σκηνή τού θεάτρου γέμισε με αγγέλους, αστέρια, μάγους, βοσκούς και τυμπανιστές. Με λόγια τρυφερά οι μικροί μαθητές μίλησαν για την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που φέρνει στον κόσμο ολόκληρο η γέννηση τού Χριστού, μεταφέροντας σε όλους τα μηνύματα τής πίστης και τής αδελφοσύνης. Τα ξωτικά και οι ευχούλες σκόρπισαν τη χαρά, την αισιοδοξία και την προσμονή για τον Αϊ-Βασίλη και ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με γιορτινά τραγούδια και κάλαντα από τη χορωδία των μαθητών, δημιουργώντας μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση του Σχολείου τίμησαν με την παρουσία τους η Επότρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου, καθώς και οι Συντονίστριες κ. Σοφία Σταθοπούλου και Αθηνά Μακροπόδη.
Την εορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες τής Α´τάξης κ. Ν. Φιλιππίδη και Α. Γιαννάκη. Τη χοροκίνηση δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Β. Ανδρακάκου και Χρ. Αυλίχου, τη σκηνική επιμέλεια ανέλαβε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Α. Κοντού, τη διεύθυνση τής χορωδίας είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Β. Παπαγιαννοπούλου, την επιμέλεια των προβολών η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κ. Μυτακίδη, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Σ. Παπαχρήστου. Τη γενική επιμέλεια τής εορτής είχε η διευθύντρια τού Σχολείου κ. Στελλίνα Μέλλιου.