Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 οι μαθητές τής Α´ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συνάντησαν, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, τον κ. Ανδρέα Αρματά, συγγραφέα τού βιβλίου “Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι”, καθώς και την ηθοποιό–εμψυχώτρια κ. Μαρία Μενεγάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής δράσης "Οι Υπερασπιστές τής Ανάγνωσης".

Σκοπός τής δράσης ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές τον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων, να γνωρίσουν ήρωες και ιστορίες, να συναντήσουν διάφορους συγγραφείς και να αλληλεπιδράσουν με αυτούς, και τελικά να εκτιμήσουν την αξία των βιβλίων και να τα αγαπήσουν.

Έτσι, οι μαθητές αφού γνώρισαν την ιστορία τής καμηλοπάρδαλης Λελέκας, που περπατά πάντα σκυφτή, γιατί φοβάται το ύψος, μίλησαν για τους δικούς τους φόβους.

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, τραγούδια και χοροκίνηση βρήκαν τρόπους να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, να πιστέψουν στην εσωτερική τους δύναμη και να κατανοήσουν πως ό,τι τους φοβίζει τους κάνει τελικά πιο δυνατούς...

Ήταν μια μοναδική συνάντηση, που δίδαξε στα παιδιά  πως όλοι οι άνθρωποι φοβούνται, αλλά ποτέ δεν πρέπει να απογοητευύονται, γεγονός που γέμισε τους μαθητές με χαρά και αισιοδοξία.